Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σφοδροί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Τρίπολη

Από Βικινέα

8 Ιουνίου 2011

Ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ αλ Καντάφι δεσμεύτηκε ότι θα πολεμήσει μέχρι τέλους, καθώς τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ σφυροκοπούσαν την Τρίπολη στις πιο έντονες αεροεπιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από τότε που η συμμαχία ξεκίνησε τις επιχειρήσεις της στη Λιβύη.

Ο Μουαμάρ αλ Καντάφι έκανε την παραπάνω δήλωση κατά την διάρκεια παθιασμένης ομιλία του, το ηχητικό απόσπασμα της οποίας μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Όπως είπε «ο λαός της Λιβύης δεν θα παραδοθεί και θα μείνει στη χώρα του μέχρι το τέλος». Αργότερα η τηλεόραση της Λιβύης έδειξε τον Μουαμάρ αλ Καντάφι να έχει συναντήσεις με προεστούς.

Την Τρίτη, οι αεροεπιδρομές του ΝΑΤΟ προκάλεσαν ισχυρές εκρήξεις που ταρακούνησαν την πρωτεύουσα της Λιβύης. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μεταξύ των στόχων ήταν και το συγκρότημα κατοικιών του Μουαμάρ αλ Καντάφι στην Τρίπολη.

Ο εκπρόσωπος της Λιβυκής κυβέρνησης ανέφερε ότι 31 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις 60 αεροεπιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη. Ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.Πηγές