Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο Κώστας Βαξεβάνης

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

28 Οκτωβρίου 2012

Στις 11 το πρωί σήμερα συνελήφθη ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του. Οι κατηγορίες αφορούν παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, μετά την δημοσιοποίηση της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ» στο περιοδικό.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δημοσιογράφο την ώρα που έδινα συνέντευξη στο ραδιόφωνο. Τη στιγμή εκείνη ο Βαξεβάνης έγραψε στο Twitter : «Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τωρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε».

Νωρίτερα ο δημοσιογράφος είχες δηλώσει σε βίντεο που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο ότι η δημοσίευση του δεν συνιστά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και ότι είναι έτοιμος να μεταβεί τη Δευτέρα μόνος του στη Εισαγγελία, κάνοντας παράλληλα λόγο για «πρωτοφανή κινητοποίηση των διωκτικών μηχανισμών σε βάρος του».

Σε χθεσινό δημοσίευμα των "The New York Times" αναφέρεται ότι μεταξύ αυτών που εμφανίζονται στη λίστα κοινοβουλευτικοί, σειρά υπαλλήλων του Υπουργείου οικονομικών, και εκπρόσωποι την επιχειρηματικής κοινότητας που συνολικά ξεπερνούν τις 2.000.

Σύμφωνα με το Hot Doc, συνεχίζουν οι Times, η λίστα περιλαμβάνει όχι μόνο μέλη της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και ηθοποιούς, γιατρούς, δικηγόρους και αρχιτέκτονες. Περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από κυρίες που έχουν αναγνωριστεί ως "σύζυγοι" και οι ο οποίες σύμφωνα με το περιοδικό έχουν μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς της HSBC.Πηγές

Bookmark-new.svg