Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από Βικινέα

20 Φεβρουαρίου 2012

Με περιορισμένη χρήση χημικών οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας απομάκρυναν τους περισσότερους από τους πέντε χιλιάδες διαδηλωτές που διαδήλωναν στην πλατεία Συντάγματος καθώς επίσης δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις της Αριστεράς. Λίγο μετά τις 19:30, οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους περισσότερους διαδηλωτές προς την οδό Πανεπιστημίου. Κατά την αποχώρηση διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα στους Αστυνομικούς οι οποίοι και έκαναν χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια των μικροεπεισοδίων ορισμένοι από τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά. Η ένταση συνεχίστηκε μέχρι λίγο μετά τις 21:00, καθώς οι δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν να αδειάσουν την Αμαλίας, κάνοντας και ρίψη χημικών. Στα Προπύλαια και στην Πανεπιστημίου, ομάδες νεαρών πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση ήταν μεγάλη και ειρηνική. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν το δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ ραντεβού στο Σύνταγμα είχαν δώσει και οι Αγανακτισμένοι. Μοτοπορεία Αγανακτισμένων πραγματοποιήθηκε από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το Σύνταγμα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αστυνομία είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον 60 προσαγωγές, προληπτικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί και το πρωί στο Σύνταγμα συμμετέχοντας στο παλλαϊκό συλλαλητήριο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κάλεσε τους εργαζόμενους «να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα τους νόμους και τη Δημοκρατία».Πηγές