Στο Ιράκ σκοτώθηκαν 92 άτομα από πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις

Από Βικινέα

10 Σεπτεμβρίου 2012

Στο Ιράκ, αντάρτες πραγματοποίησαν σειρά βομβιστικών και άλλων ένοπλων επιθέσεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 92 άτομα τις τελευταίες 24 ώρες και που συνέπεσαν με την καταδίκη σε θάνατο, από ιρακινό δικαστήριο, του εκδιωχθέντος Ταρίκ Αλ Χασεμί.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν αργά το Σάββατο το βράδυ, όταν ένοπλοι σκότωσαν και τραυμάτισαν Ιρακινούς στρατιώτες σε φυλάκιο βόρεια της Βαγδάτης. Η βία συνεχίστηκε και την Κυριακή με εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και άλλες επιθέσεις στις πόλεις Αμπού Γκρέιμπ, Μπακούμπα, Βασόρα, Κιρκούκ, Μοσούλη, Νασιρίγια, Σαμάρρα, Τατζί, Ταλ Αφάρ και Τουζ Χορμάτο.

Σε σημείο κοντά σε Σιϊτικό τέμενος και σε αγορά της πόλης Αμάρα στο νότιο Ιράκ, πραγματοποιήθηκε μία από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις. Δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα ανατινάχτηκαν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 14 άτομα. Βομβιστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε συνοικίες Σιϊτών της Βαγδάτης την Κυριακή, λίγες ώρες μετά την καταδίκη σε θάνατο από ιρακινό δικαστήριο, του Σουνίτη Αντιπροέδρου του Ιράκ, Ταρίκ Αλ Χασεμί.

Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για τις επιθέσεις που σηματοδότησαν το πλέον αιματοβαμμένο Σαββατοκύριακο φέτος στο Ιράκ. Αλλά Ιρακινοί αξιωματούχοι υποπτεύονται Σουνίτες εξτρεμιστές που πρόσκεινται στην αλ Κάιντα και θέλουν να υποσκάψουν την Σιϊτική Κυβέρνηση του Ιράκ.Πηγές