Η Εθνική Γκάνας Κ20 κατέλαβε την τρίτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κ20

Από Βικινέα

15 Ιουλίου 2013

Η Εθνική Γκάνας Κ20 κατέλαβε την τρίτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κ20 νικώντας την αντίστοιχη του Ιράκ με σκορ 3-0, χάρη σε γκολ του Ατάμα, του Ασιφούα και του Αμποάγκιε.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Εθνική Ιράκ να πιέζει αλλά με τους Γκανέζους να είναι πιο αποτελεσματικοί. Έτσι, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 35', χάρη σε γκολ του Ατάμα. Συγκεκριμένα, ο Όντζερ άνοιξε έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ατάμα πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Εθνική Γκάνας. Το 2-0 «έγραψε» ο Ασιφουά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με σουτ μέσα απ' την περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το Ιράκ συνέχισε να πιέζει και απείλησε με τον Φαγιέζ και τον Αντνάν. Παρ' όλα αυτά, ο Αμποαγκιέ τριπλασίασε τα τέρματα των Αφρικανών στο 78' με σουτ μέσα από την περιοχή.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, η Εθνική Γκάνας Κ20 κατέκτησε την τρίτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κατορθώνοντας έτσι να βρίσκεται για πέμπτη φορά στην τετράδα της διοργάνωσης.

Στον «μεγάλο τελικό» της διοργάνωσης, η Εθνική Γαλλίας Κ20 νίκησε την αντίστοιχη της Ουρουγουάης με σκορ 4-1 στα πέναλτι.Πηγές