Σκοτώθηκε ο ηγέτης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

16 Ιανουαρίου 2012

Αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πακιστάν ανέφεραν ότι «ο ηγέτης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, Χακιμουλάχ Μεσούντ, ίσως σκοτώθηκε κατά την επίθεση μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους στην περιοχή του Βόρειου Βαζιριστάν, στις 12 Ιανουαρίου».

Ο Πακιστανός αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε την Κυριακή ότι «η υπηρεσία του υπέκλεψε συνομιλίες από ασύρματο των μαχητών Ταλιμπάν, στις οποίες συζητούσαν εάν ο αρχηγός τους είναι νεκρός. Κάποιοι από τους ομιλούντες επιβεβαίωσαν ότι ο Μεσούντ είναι νεκρός, ενώ τουλάχιστον ένας τους έκανε παρατήρηση να μην αναφέρουν τέτοια θέματα μέσω ασυρμάτου». Επίσημη επιβεβαίωση δεν έχει εκδοθεί από την Κυβέρνηση του Πακιστάν, ενώ οι Ταλιμπάν εξέδωσαν διάψευση της συγκεκριμένης πληροφορίας.

Η είδηση για τον θάνατο του ηγέτη των Ταλιμπάν συνέπεσε με πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού στην κεντρική επαρχία Πουντζάμπ κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 16 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν τουλάχιστον άλλοι 20.

Πακιστανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι «η βόμβα εξερράγη κατά την διάρκεια τελετής σιιτών μουσουλμάνων στην περιοχή Ραχίμ Γιάρ Χαν. Η εν λόγο τελετή σηματοδοτεί τον τερματισμό 40 ημερών πένθους εις μνήμην του Ιμάμ Χουσεϊν, ο οποίος ήταν εγγονός του προφήτη Μοχάμεντ και πέθανε τον 7ο αιώνα μΧ». Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.Πηγές