Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραιτήθηκε ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης

Από Βικινέα

23 Ιανουαρίου 2012

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, Αμπντέλ Χαφίζ Χόγκα, παραιτήθηκε μια μέρα μετά την έφοδο αντικυβερνητικών διαδηλωτών στα γραφεία του Συμβουλίου στη Βεγγάζη.

Ο Αμπντέλ Χαφίζ Χόγκα, ο οποίος είναι ένα από σημαντικά στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την παραίτηση του την Κυριακή καθώς χιλιάδες φοιτητές διαδήλωναν εναντίον του στη Βεγγάζη. Την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος είχε δεχτεί επίθεση και χρειάστηκε να φυγαδευτεί για την ασφάλεια του.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την συμμετοχή του Χόγκα στο Συμβούλιο, ενώ χαρακτηρίζουν τον ίδιο και άλλα πρώην μέλη του Καθεστώτος Καντάφι «οπορτουνιστές». Ο Αμπντέλ Χαφίζ Χόγκα στήριξε με μεγάλη καθυστέρηση τους Λίβυους αντάρτες που μάχονταν κατά της Κυβέρνησης του Μουαμάρ αλ Καντάφι.

Οι κάτοικοι της Βεγγάζης κατηγορούν επίσης το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο για διαφθορά, για καθυστέρηση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και για το γεγονός ότι ανταμείβουν πρώην μέλη του καθεστώτος, σε αντίθεση με τραυματισμένους αντάρτες που βοήθησαν στην απομάκρυνση του Μουαμάρ αλ Καντάφι.

Το Σάββατο, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες στο κτηριακό συγκρότημα του Εθνικού Συμβουλίου στη Βεγγάζη, ενώ μπήκαν στο χώρο την ώρα που ανώτατοι αξιωματούχοι βρίσκονταν μέσα. Τα συγκεκριμένα επεισόδια ήταν και τα πιο σοβαρά μετά την πτώση του Μουαμάρ αλ Καντάφι.Πηγές