Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πέθανε ο προκαθήμενος της Κοπτικής Εκκλησίας Σενούντα Γ'

Από Βικινέα

18 Μαρτίου 2012

Ο Σενούντα Γ'

Πέθανε ο προκαθήμενος της Κοπτικής Εκκλησίας Σενούντα Γ', όπως μετέδωσαν αιγυπτιακά ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε ηλικία 88 ετών.

Ο Σενούντα Γ' αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, ενώ αναγκάστηκε αρκετές φορές να μεταβεί στο εξωτερικό προκειμένου να επιβληθεί σε διάφορες επεμβάσεις, καθώς είχε προβλήματα στο συκώτι και στους πνεύμονες. Γεννήθηκε στη νότια Αίγυπτο το 1923 και ενθρονίστηκε τον Νοέμβριο του 1971. Είχε γενικά καλές σχέσεις με διάφορους ηγέτες της χώρας, με εξαίρεση το 1981 που αντιμετώπισε προβλήματα με τον τότε πρόεδρο Ανουάρ Σαντάτ, ο οποίος τον εκτόπισε σε μοναστήρι εξαιτίας της δρυμείας κριτικής που άσκησε. Επέστρεψε ξανά ύστερα από εντολή του Χόσνι Μουμπάρακ το 1985. Είχε γίνει αντικείμενο δρυμείας κριτικής για τις δηλώσεις του τα τελευταία χρόνια, στις οποίες κατέκρινε τις δημόσιες διαδηλώσεις εναντίον του Μουμπάρακ.

Στην Αίγυπτο ζουν περίπου 10 εκατομμύρια Κόπτες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δέχονται αρκετές διώξεις εις βάρος τους από τον μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας.Πηγές