Πάνω από 15.000 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου στην αγορά

Από Βικινέα

20 Μαρτίου 2012

Περισσότερα από 15.000 τόνοι πατάτας διατέθηκαν στην αγορά μόνο από το λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου, σύμφωνα με υπολογισμούς από τη στιγμή που ξεκίνησε το «κίνημα της πατάτας» -πριν από έναν μήνα περίπου- μέχρι σήμερα. Οι ποσότητες αφορούν πωλήσεις είτε απευθείας σε καταναλωτές είτε σε εμπόρους.

Πλέον οι αδιάθετες ποσότητες πατάτας Νευροκοπίου έχουν περιοριστεί σε 3.000 με 4.000 τόνους, και αναμένεται να εξαντληθούν τις επόμενες μέρες. Μάλιστα πατατοπαραγωγός από το Νευροκόπι δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΜΠΕ στη Σοφία Καλυβίδου ότι «σε πέντε-δέκα μέρες από σήμερα δεν θα έχει μείνει ούτε φλούδα».

Οι πατατοπαραγωγοί θα συνεχίσουν την απευθείας διάθεση του προϊόντος τους στους καταναλωτές, μιας και κάτι τέτοιο τους εξασφαλίζει μια σειρά από πλεονεκτήματα. «Μέχρι σήμερα πουλούσαμε την πατάτα σε χαμηλή τιμή και δεν εισπράτταμε άμεσα τα χρήματά μας. Όταν πουλάμε απευθείας στους καταναλωτές, όπως έγινε φέτος, έχουμε τη ρευστότητα για να αγοράσουμε τα εφόδια μας και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας», σημειώνει ο Σάββας Συμεωνίδης, παραγωγός πατάτας από το Νευροκόπι.
Πηγές