Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μίλησε στο μνημόσυνο για τα θύματα των πυροβολισμών στην Αριζόνα

Από Βικινέα

14 Ιανουαρίου 2011

Το φως των κεριών αυτών που αγρύπνησαν στην Γιούνιον Σκουέαρ τη Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, για τα θύματα των πυροβλισμών
Εικόνα: Τζένς Σκόττ Κνούντσεν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μίλησε σε μνημόσυνο στο Τούκσον της Αριζόνας, για τα θύματα των πυροβολισμών του Σαββάτου. Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Ομπάμα επισκέφθηκε πέντε (5) τραυματίες από την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου και της Γκάμπριελ Γκίφορντς, Γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος από την Αριζόνα.

Ο Ομπάμπα μίλησε μπροστά σε 14.000 ανθρώπους στο Κέντρο ΜακΚάιλ του Πανεπιστημίου της Αριζόνας, καθώς και σε άλλους 13.000 έξω από το κέντρο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία διήρκησε 33 λεπτά, προσπάθησε να αρχίσει τη "διαδικασία επούλωσης," στην οποία καλεί το έθνος "να σταματήσει για μια στιγμή και να σιγουρευτεί ότι μιλάμε μεταξύ μας με τον άλλο με τρόπο που θεραπεύει, όχι με τρόπου που πληγώνει." Αναγνώρισε τα θύματα του περιστατικού καθώς και εκείνους που βοήθησαν τους τραυματίες αμέσως μετά το περιστατικό.

Ο Τζάρεντ Λι Λούγνερ, 22 ετών, κατηγορείται για πυροβολισμό στο "Congress on Your Corner" (Το Κονγκρέσσο στη γειτονιά σου), στις 8 Ιανουαρίου, σκοτώνοντας έξι (6) ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 13. Το περιστατικό προκάλεσε ένα καυτό πολιτικό διάλογο σχετικά για το αν οι πολιτικές εκστρατείες μπορούν να προκαλέσουν βία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ομπάμα είπε για τη κατάσταση της Γκίφορντς, "Η Γκάμπριελ άνοιξε τα μάτια της κι έτσι μπορώ να σας πω για να ξέρετε ότι γνωρίζει ότι βρισκόμαστε δίπλα της, ξέρει ότι την αγαπάμε και ξέρει ότι ελπίζουμε για τη βελτίωση της υγείας της." Ο Πέτερ Ρι, τραυματιοχειρούργος στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Τούκσον, είπε ότι η Γκίφορντς προοδεύει και είναι ικανή να κινείται περισσότερο.Δείτε επίσης

Πηγές