Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν καταδίκασε έντονα φονική επίθεση στην πόλη Κανταχάρ

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

6 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι καταδίκασε έντονα θανατηφόρα επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αρχηγείο της αστυνομίας στο νότιο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Αφγανού Προέδρου στο Facebook, «από έκρηξη αυτοκινήτου γεμάτο με εκρηκτικά σκοτώθηκαν 9 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 19 σε αστυνομικό τμήμα της Κανταχάρ». Αφγανοί αξιωματούχοι λένε ότι «από την επίθεση σκοτώθηκαν 5 αστυνομικοί και 2 πολίτες».

Ο Χαμίντ Καρζάι δήλωσε ότι μόνο «ένας απελπισμένος εχθρός μπορεί να καταφύγει σε δειλές τρομοκρατικές ενέργειες, οι οποίες δεν θα προάγουν τους στόχους του». Αν και κανείς μέχρι στιγμής δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η Κανταχάρ αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν και τέτοιες επιθέσεις αποτελούν συνηθισμένη τακτική.

Σε άλλες εξελίξεις το Σάββατο νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών επέρριψε ευθύνες στους Ταλιμπάν για το θάνατο 2.300 και πλέον πολιτών πέρσι σε σχέση με 410 άμαχους που έχασαν τη ζωή τους από ΝΑΤΟικές και Αφγανικές δυνάμεις ασφάλειας. Την Κυριακή οι Ταλιμπάν απέρριψαν την έκθεση ως πολιτικά υποκινούμενη.
Πηγές


Bookmark-new.svg