Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν ζητά διερεύνηση των θανάτων αμάχων στην Πακτία

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

28 Μαΐου 2012

Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, διέταξε έρευνα για την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων κατά την οποία Αφγανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι σκοτώθηκε μια οικογένεια οχτώ ατόμων στην ανατολική επαρχία Πακτία. Στην συγκεκριμένη περιοχή οι αφγανικές και διεθνείς δυνάμεις προσπαθούν να καταστείλουν τις δυνάμεις των Ταλιμπάν.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Πακτία, Ροχουλάχ Σαμούν, δήλωσε ότι από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σκοτώθηκε ένας άνδρας, η σύζυγος του και τα έξι τους παιδιά. Όπως είπε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο ίδιος, «ο νεκρός άνδρας δεν συνδεόταν με καμία ένοπλη οργάνωση ή αντικυβερνητικές δραστηριότητες».

Η Εκπρόσωπος των Συμμαχικών Δυνάμεων, Λιουρέν Ρίγκερ, επιβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ απάντησε σε πυρά που δέχθηκαν οι δυνάμεις του από ενόπλους. Όπως είπε, «οι συμπλοκές στην επαρχία Πακτία ξέσπασαν μια μέρα νωρίτερα μετά από επίθεση ενόπλων στις δυνάμεις ασφάλειας που εδρεύουν στην περιοχή, ενέργεια που επαναλήφθηκε και την Κυριακή».

Η περιοχή του Αφγανιστάν που σημειώθηκε το περιστατικό βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν και είναι κέντρο που δραστηριοποιούνται έντονα οι Ταλιμπάν, καθώς επίσης και τα μέλη του δικτύου Χακανί που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.Πηγές


Bookmark-new.svg