Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Πρωθυπουργός της Λιβύης θα προτείνει σχέδιο κατάπαυσης του πυρός

Από Βικινέα

26 Μαΐου 2011

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Independent», ο Πρωθυπουργός της Λιβύης, Μπαγντάντι Μαχμούντι, ετοιμάζεται να στείλει μύνημα προς τους δυτικούς ηγέτες προτείνοντας τους άμεση κατάπαυση πυρός υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Όπως αναφέρε, «ο Μουαμάρ αλ Καντάφι είναι έτοιμος για συνομιλίες με τους αντικυβερνητικούς, να κηρύξει αμνηστία και να συζήτησει τη πιθανότητα ενός νέου συντάγματος».

«Η Λιβύη του μέλλοντος θα είναι σαφώς διαφορετική από τη σημερινή Λιβύη. Για να γίνει αυτό πρέπει βέβαια να σταματήσουν οι μάχες, να αρχίσουν οι συζήτησεις, να συμφωνηθεί ένα νέο σύνταγμα και να δημιουργηθεί ένα νέο, πιο σύγχρονο σύστημα διακυβέρνησης», αναφέρει η επιστολή.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσαν χθες ότι θα συνεχίσουν τη στρατιωτική πίεση, μέχρι ο Μουαμάρ αλ Καντάφι να σταματήσει τον πόλεμο κατά του λαού του και φύγει από την εξουσία. Από τη πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μούν, επανάλαβε ότι «αυτές οι δηλώσεις για κατάπαυση πυρός και συνομιλίες δεν είναι λόγια, αλλά θα γίνουν πράξεις».Πηγές