Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΕΦΕΤ εντόπισε κρέας από τη Γερμανία με E.coli

Από Βικινέα

3 Ιουλίου 2011

Στη Βόρεια Ελλάδα, ο ΕΦΕΤ εντόπισε μολυσμένο κρέας με E.coli O157 από τη Γερμανία. Πρόκεται για βοδινό και κατεψυγμένα σουτζουκάκια από βοδινό, τα οποία διακινεί η εταιρεία LIDL.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε «την άμεση ανάκληση και απόσυρση από την ελληνική αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων και ζητά από τους καταναλωτές που αγόρασαν τα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν». Όπως δήλωσε ο Γιώργος Νυχάς, Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, «το στέλεχος που βρέθηκε στα προϊόντα από τη συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι το ίδιο όπως σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο. Οι καταναλωτές δεν έχουν λόγο ανησυχίας, καθώς αυτό δείχνει τα καλά αντανακλαστικά που έχει ο ΕΦΕΤ, καθώς σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, εντοπίστηκε το μολυσμένο κρέας και διατάχθηκε η άμεση απόσυρσή του από την αγορά».

Πρόκειται για κατεψυγμένο κιμά από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», της γερμανικής εταιρείας «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden), ενώ στην ελληνική αγορά διακινήθηκε από την εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.», και είχε αριθμό παρτίδας L91185010 με ημερομηνία λήξης 6 Νοεμβρίου 2011. Επίσης, λόγος γίνεται και για τα κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό, σε κλειστή συσκευασία των 1000 g, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», της γερμανικής εταιρείας «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) και διακινήθηκε στην ελληνική αγορά από τη «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.», και είχε αριθμό παρτίδας L1 102 BT με ημερομηνία λήξης 8 Νοεμβρίου 2011.Πηγές