Ο Αλέξης Τσίπρας παραδίδει σήμερα την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

10 Μαΐου 2012

Στην διαπίστωση ότι υπάρχει μια ευρεία κοινωνική στήριξη, αλλά μια ασθενής πολιτική στήριξη κατέληξε μετά το τέλος των διερευνητικών επαφών του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο μιας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα».

Η επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνο Καμμένο, έφερε τον τελευταίο να εκφράζει την διαπίστωση του ότι δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για να γίνει συζήτηση για συγκρότηση του «αντιμνημονιακού μετώπου», εφ όσον οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αποσύρουν τις εγγυήσεις τους.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του τόνισε ότι «η πρόταση Αλέξη Τσίπρα για μονομερή καταγγελία της σύμβασης οδηγεί την Ελλάδα σε απομόνωση, έξοδο από το ευρώ και σε άμεση πτώχευση της» και ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα πως «είναι διατεθειμένος να δώσει ψήφο ανοχής σε μία Κυβέρνηση, με απαρέγκλιτο όμως όρο την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Ο Αντώνης Σαμαράς προέβη την Τετάρτη σε κάλεσμα όλων των δυνάμεων της κεντροδεξιάς, εντός και εκτός Βουλής, για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου, μιλώντας στην εκτελεστική γραμματεία του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «θα παραδώσει σήμερα το μεσημέρι την διερευνητική εντολή και ότι το κόμμα του θα συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα».

Την εντολή θα πάρει σήμερα ο Eυάγγελος Βενιζέλος για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, που ενώ είχε ακουστεί ότι ελλείψει συνεννόησης, ούτε καν θα προσπαθήσει να σχηματίσει Κυβέρνηση, μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα επανέφερε την πρότασή του για Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, με τα κόμματα που εγγυώνται την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά) κι επειδή η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και όχι κάλπες, θα κάνει με την σειρά του την προσπάθεια.

Έτσι θα επαναληφθεί ο γύρος των επαφών που έχουν ήδη γίνει και που, όπως όλα δείχνουν, θα αποτύχει και θα ακολουθήσει η σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν αποφασισθεί η νέα εκλογική αναμέτρηση σε ένα περίπου μήνα.Πηγές


Bookmark-new.svg