Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οκτώ νεκροί σε πυρκαγιά στη νοτιοδυτική Γερμανία

Από Βικινέα

10 Μαρτίου 2013

Οκτώ νεκροί, μεταξύ αυτών επτά παιδιά, ήταν ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην πόλη Μπάκνανγκ στη νοτιοδυτική Γερμανία, κοντά στην Στουτγκάρδη.

Πρόκειται για μία οικογένεια τουρκικής καταγωγής, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμα γνωστά, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επρόκειτο για εμπρησμό ή ξενοφοβική επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 4:30 το πρωί, ενώ ο πατέρας της οικογένειας δεν βρισκόταν στο σπίτι όπου συνέβη το συμβάν. Από την πυρκαγιά σώθηκε ένα 11χρονο κορίτσι, η γιαγιά της οικογένειας και ένας θείος. Αν και τα θύματα δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα, θεωρείται ότι το νεαρότερο θύμα της πυρκαγιάς ήταν έξι μηνών. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν τις έρευνες για την αιτία της πυρκαγιάς αμέσως μόλις ο χώρος κρυώσει επαρκώς.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγκ δήλωσε, μέσω Twitter, ότι επιθυμεί η έρευνα να μην επιτρέψει «περιθώρια αμφιβολιών». Ο εκπρόσωπος της τουρκικής πρεσβείας Χουσεΐν Αβνί Καρσλίογλου δήλωσε ότι ο πρέσβης θα ταξιδέψει στο πεδίο του συμβάντος, ενώ ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Στουτγκάρδη Μουσταφά Τουρκέρ Αρί βρίσκεται ήδη εκεί.

Το συμβάν αυτό έχει ήδη δημιουργήσει υποψίες ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται κάποια νεοναζιστική οργάνωση, καθώς ανάλογα περιστατικά συνέβησαν το 1992 και το 1993 στη βόρεια Γερμανία, στις οποίες συνολικά οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, καθώς και το 2009 στο Λούντβιχσχαφεν όπου εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ακόμα, μετά την εξάρθρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης Εθνικοσοσιαλιστικός Υπόγειος (NSU), η οποία είναι υπεύθυνη για τον θάνατο οκτώ Τούρκων και ενός Έλληνα μεταξύ 2000 και 2006, έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα σχετικά με τις ξενοφοβικές επιθέσεις στη Γερμανία.Πηγές