Νέο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

21 Ιουλίου 2011

Από το συλλαλητήριο στο Ηράκλειο με αίτημα την αναβάθμιση του νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Νέο συλλαλητήριο έγινε χθες από πολίτες της Ιεράπετρας με αίτημα την αναβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης. Ειδικότερα, εκατοντάδες πολίτες και μέλη της επιτροπής κοινωνικών φορέων μετέβησαν στο κτήριο της ΔΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) στο Ηράκλειο, όπου συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και με τον Διοικητή Πανίκο Καρατζή και κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν - κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα - να υλοποιηθούν αμέσως οι υποσχέσεις του υφυπουργού υγείας Τιμοσίδη και να αναβαθμιστεί άμεσα το νοσοκομείο. Εν συνεχεία, οι κινητοποιήσεις μεταφέρθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, έξω από τα κτήρια της Υγειονομικής Περιφέρειας και έγινε μια δεύτερη συνάντηση των μελών της επιτροπής φορέων με τον επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου και του περιφερειακούς συμβούλους Λασιθίου κους Γουλιδάκη & Παπαβασιλείου. Κατά την διάρκεια των εν λόγω συναντήσεων, οι εκπρόσωποι των φορέων έλαβαν τις δεσμεύσεις και τις διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων.

Αργότερα, οι πολίτες που μετέβησαν στο Ηράκλειο με πούλμαν και με Ι.Χ. συναντήθηκαν και με τους Αγανακτισμένους, οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη στήριξή τους προς τις κινητοποιήσεις. Στις 4 το απόγευμα οι διαδηλωτές αποχώρησαν, υποσχόμενοι για νέες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έλαβαν. Υπενθυμίζεται ότι τις κινητοποιήσεις στηρίζουν πολλοί τοπικοί και περιφερειακοί σύλλογοι και φορείς, καθώς επίσης και η Εκκλησία.

Σε προηγούμενη συνάντηση της Δημοτικής Αρχής και του επικεφαλής της Εκκλησίας, μητροπολίτη Ευγένιου, στην Αθήνα, στο γραφείο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με τον γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη ο Υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης διαβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο Ιεράπετρας θα συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόνομη διοίκηση, και με 60 κλίνες, με την πλήρη λειτουργία του συνόλου των βασικών κλινικών. Τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η σχετική απόφαση με ΦΕΚ 1145/Β/7.6.11, για την ένταξη του νοσοκομείου Ιεράπετρας στη Γ' Ζώνη.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται ενόψει των τελικών ανακοινώσεων για τον χάρτη υγείας στην Κρήτη από το Υπουργείο Υγείας, στις 21 Ιουλίου.

Πηγές

Bookmark-new.svg