Κύμα βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

1 Οκτωβρίου 2012

Ιρακινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι «κύμα βομβιστικών επιθέσεων πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, σε συνοικίες Σιιτών Μουσουλμάνων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άτομα και να τραυματισθούν αρκετά άλλα. Στις περισσότερες επιθέσεις στόχος ήταν μέλη των Υπηρεσιών Ασφάλειας του Ιράκ».

Η φονικότερη επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τατζί, πρώην οχυρό της Αλ Κάιντα, βόρεια της Βαγδάτης. Τρία αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά εξερράγησαν με διαφορά μερικών λεπτών, με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να σκοτωθούν και περισσότεροι από 24 να τραυματισθούν, μεταξύ των οποίων και αρκετοί αστυνομικοί.

Τη ίδια ώρα, βομβιστής αυτοκτονίας στην πόλη Κουτ, στο νότο της χώρας, σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε αρκετούς άλλους. Στην πόλη Μπαλάντ Ρούζ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, από έκρηξη αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ, άλλη μια περιοχή που σημειώθηκε βομβιστική επίθεση ήταν η συνοικία Καραντά της Βαγδάτης, όπου από εκρήξεις αυτοκινήτων παγιδευμένων με εκρηκτικά έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.

Δεν υπήρχε άμεσα ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις της Κυριακής, ωστόσο επιθέσεις με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν από την οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ», που είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Η οργάνωση έχει αναφέρει ότι θα ξεκινήσει νέο γύρο επιθέσεων εναντίον Σιιτών Μουσουλμάνων στο Ιράκ.Πηγές


Bookmark-new.svg