Κλείνει η ΕΡΤ

Από Βικινέα

11 Ιουνίου 2013

Στις 6 το απόγευμα ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ μετά το πέρας του προγράμματός της τα μεσάνυχτα και την απόλυση όλων των εργαζομένων σε αυτή.

Στην συνέντευξη τύπου ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε «Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Κι αυτό τελειώνει σήμερα...» Μέχρι την ίδρυση νέας εταιρίας, η οποία ο Σίμος Κερδίκογλου ανακοίνωσε ότι θα κοστίζει στους πολίτες 3 φορές λιγότερο, οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τέλος υπέρ της κρατικής τηλεόρασης. Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά πρόσθεσε.

Σε απάντηση αυτής της ανακοίνωσης οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μεταδίδουν συνεχώς έκτακτα δελτία ειδήσεων. Οι εργαζόμενοι οργάνωσαν γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους και εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας ενάντι στο κλείσιμο της επιχειρήσης. Τα υπόλοιπα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αντέδρασαν άμεσα. Μετά τις 5 το απόγευμα της Τρίτης όλα τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ εκπέμπουν με κοινό πρόγραμμα.Πηγές