Κηδεύτηκε ο Μουαμάρ αλ Καντάφι
Εμφάνιση
25 Οκτωβρίου 2011
Άλλες ειδήσεις από τη Λιβύη
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Διπλωματική κρίση στον Αραβικό Κόλπο
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Δύο Βρετανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Λιβύη
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Η Λιβύη θα δώσει στην Συριακή Αντιπολίτευση 100 εκατομμύρια δολάρια
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Ο ΟΗΕ δεν εξακρίβωσε τα αίτια θανάτου του Μουάμαρ αλ Καντάφι
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Καθεστώς ημιαυτονομίας επιθυμεί η Μισουράτα
Θέση της Λιβύης
Ο Μουαμάρ αλ Καντάφι και ο γιος του, Μοτασίμ, κηδεύτηκαν σήμερα το πρωί σε άγνωστη τοποθεσία. Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι «ο Μουαμάρ αλ Καντάφι και ο γιός του θα κηδευόταν σε μυστικό τάφο στην έρημο».
«Ο Μουαμάρ αλ Καντάφι και ο Μοτασίμ κηδεύτηκαν σήμερα την αυγή σε μυστική τοποθεσία με όλες τις τιμές. Αργότερα θα δημοσιεύσουμε και άλλες λεπτομέρειες», δήλωσε ένας αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με μια στρατιωτική πηγή από την Μισράτα να επιβεβαιώνει την είδηση.
Η σορός του συνταγματάρχη ήταν μέχρι εχθές εκτιθημένη σε ψυγείο κρεάτων στην Μισράτα, όπου συγκεντρώθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, φωτογραφίζοντας τα πτώματα του συνταγματάρχη και του γιού του.
Πηγές
[επεξεργασία]- "Λιβύη: O Καντάφι «κηδεύτηκε το πρωί» σε άγνωστη τοποθεσία". Ναυτεμπορική, 25 Οκτωβρίου 2011
- "Ταφή στη σιωπή της ερήμου". Ελευθεροτυπία, 25 Οκτωβρίου 2011
