Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η κατάληξη των διαδικτυακών διευθύνσεων .com θα αποκτήσει ανταγωνιστές

Από Βικινέα

14 Ιουνίου 2012

Η κατάληξη των διαδικτυακών διευθύνσεων .com πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπη με ανταγωνιστές, μετά την ανακοίνωση ότι έχουν κατατεθεί σχεδόν 2.000 αιτήσεις για νέες καταλήξεις ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Ο οργανισμός που επιβλέπει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και εδρεύει στις ΗΠΑ ανακοίνωσε από το Λονδίνο την Τετάρτη τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί.

Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν είναι το .web, .app, .blog, .bank και άλλες καταλήξεις που σχετίζονται με συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κλάδους, τοποθεσίες και προϊόντα. Η άνευ προηγουμένου διεύρυνση του συστήματος ονομασίας ιστοσελίδων έχει στόχο να δώσει ώθηση στον ανταγωνισμό και τις καινοτομίες.

Από τις 1930 αιτήσεις που κατατέθηκαν οι 900 προέρχονται από τη βόρεια Αμερική, 675 είναι από την Ευρώπη και περισσότερες από 300 από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Μόλις 17 αιτήσεις κατατέθηκαν από αφρικανικές χώρες, ενώ 24 προέρχονται από χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Υπήρξαν επίσης 116 αιτήσεις για διαδικτυακές καταλήξεις που δεν χρησιμοποιούν χαρακτήρες του λατινικού αλφαβήτου.

Πολλές από τις αιτήσεις προέρχονται από μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Amazon και η Google. Κάθε εταιρεία πλήρωσε 185.000 δολάρια για να καταθέσει την αίτηση της.

Ο αρμόδιος οργανισμός για την επίβλεψη των ηλεκτρονικών διευθύνσεων θα εξετάσει τώρα τις προτάσεις που κατατέθηκαν και οι πρώτες καινούργιες καταλήξεις ηλεκτρονικών διευθύνσεων αναμένεται να εμφανιστούν στο διαδίκτυο το πρώτο εξάμηνο του 2013.Πηγές