Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Λιβύη ξόφλησε το μισό χρέος που έχει προς κυπριακές επιχειρήσεις

Από Βικινέα

20 Μαΐου 2011

Χθες, ο Υπουργός Εμπορίου της Κύπρου, Αντώνης Πασχαλίδης, κάλεσε τους επιχειρηματίες, οι οποίοι πρέπει να λάβουν λεφτά που τους χρωστά η Λιβύη (6 εκατομμύρια ευρώ - ποσό, το οποίο η Λιβύη χρωστά από το 1980) για να τους ανακοινώσει ότι τα λεφτά στάλθηκαν στη Κυπριακή Κυβέρνηση και ότι ο κάθε επιχειρηματίας θα λάβει επιταγή την επόμενη εβδομάδα.

«Ξέρουμε ότι αυτά τα λεφτά τα έχετε ανάγκη και τα περιμένετε για 40 χρόνια. Για αυτό τον λόγο έπρεπε να βρεθεί μια φόρμουλα για να λάβατε το ποσό που σας αναλογεί», δήλωσε ο Αντώνης Πασχαλίδας. «Το πρώτο μέρος του συνολικού ποσού που χρωστά η Λιβύη φθάνει τα 2.942.163 ευρώ. Υπάρχουν και άλλες 14 επιχειρήσεις να λάβουν λεφτά από τη Λιβύη, αλλά αντιμετωπίζουν εκκαθάριση. Σε περίπτωση που ο επιχειρηματίας είναι νεκρός, το χρέος διαγράφεται».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Μάνθος Μαυρομμάτης, δήλωσε ότι «Αυτό αποτελεί μεγάλο επίτευγμα. Το ΚΕΒΕ προσπαθεί να βοηθά συνέχεια τις κυπριακές επιχειρήσεις στις προσπάθεις που κάνουν στο εξωτερικού και να βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων τους».Πηγές