Η Ελλάδα οδεύει σε εκλογές

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

12 Απριλίου 2012

Θυροκολλήθηκε στη Βουλή, με ημερομηνία 11/4/12, το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο διαλύθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο και προκηρύχθηκαν εθνικές εκλογές στις 6 Μαΐου. Η Βουλή θα συνεδριάσει και πάλι με την νέα της σύνθεση την Πέμπτη 17 Μαΐου.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για να του ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, αφού προηγουμένως στην καθιερωμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχε ενημερώσει τα μέλη της Κυβέρνησης.

Ο Λουκάς Παπαδήμος κάλεσε τους υπουργούς, που θα είναι και υποψήφιοι για τις εκλογές, «να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους ως μέλη της Κυβέρνησης και να μεριμνήσουν για την προεκλογική τους εκστρατεία», τονίζοντας ότι «ο δεύτερος στόχος δεν πρέπει να επιτευχθεί εις βάρος του πρώτου» και ότι «έως τις 6 Μαΐου, απαιτείται η λήψη σημαντικών αποφάσεων και η προώθηση πολιτικών που έχει ήδη εγκρίνει η Βουλή».

Ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε επίσης με τηλεοπτικό του διάγγελμα στους Έλληνες, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης για το μέλλον της χώρας, «καθώς από τις επιλογές που θα κάνουμε δεν θα κριθεί μόνο ποια κυβέρνηση θα σχηματισθεί την επομένη, αλλά θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες».

Κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό της διακυβέρνησης του σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση είχε να επιτελέσει δύσκολο έργο σε περιορισμένο χρονικό διάστημα και το φέραμε σε πέρας με επιτυχία».Πηγές


Bookmark-new.svg