Η Γαλλία επιβεβαίωσε ότι έστελνε όπλα στους Λίβους αντικαθεστωτικούς

Από Βικινέα

30 Ιουνίου 2011

Χθες, η Γαλλία επιβεβαίωσε ότι «γαλλικά αεροσκάφη εφοδίαζαν τους Λίβους αντικαθεστωτικούς με πολεμοφόδια και φάρμακα, τα οποία έριχναν με αλεξίπτωτα στα όρη Τζέμπελ Ναφούσα, νοτιοανατολικά της Τρίπολης».

Ο Τιερί Μπιρκάρ, Εκπρόσωπος των Γαλλικών Ένοπλων Δυνάμεων, δήλωσε ότι «αυτό έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς η κατάσταση στη χώρα γινόταν πιο επικύνδινη και οι πολίτες που δεν μπορούσαν να αμυνθούν βρίσκονταν υπό μεγάλη απειλή. Στις αρχές του μηνός, η Γαλλία έστειλε στη Λιβύη ελαφρά όπλα και πυρομαχικά, καθώς και φάρμακα και τροφή».

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Γουίλιαμ Χέιγκ, «Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί έλαβαν τη περασμένη εβδομάδα 100 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν καύσιμα μέσω του προσωρινού μηχανισμού χρηματοδότησης της Ομάδας Επαφής».

Ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ, επικεφαλής των αντικαθεστωτικών, δήλωσε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, με κύριο θέμα την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Μουαμάρ αλ Καντάφι καθώς και την επόμενη συνάντηση της Ομάδας Επαφής στη Κωνσταντινούπολη».Πηγές