Επτά πολίτες νεκροί από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ

Από Βικινέα

25 Νοεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, καταδίκασε αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους επτά πολίτες, κυρίως παιδιά, στο Νότιο Αφγανιστάν.

Το Γραφείο του Χαμίν Καρζάι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι «πληροφορίες από τοπικούς αξιωματούχους αναφέρουν ότι από αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι συμμαχικές δυνάμεις στην περιοχή Ζερί της επαρχίας Κανταχάρ σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, εκ των οποίων οι έξι ήταν παιδιά. Άλλα δύο νεαρά κορίτσια τραυματίσθηκαν».

Ο Διοικητής των Αμερικανικών και Νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, Στρατηγός Τζων Άλεν, δήλωσε «επίσης συγκλονισμένος από την εξέλιξη και ανέφερε ότι η προστασία των Αφγανών πολιτών είναι βασικός στόχος της συμμαχικής αποστολής στη χώρα».

Ο Κυβερνήτης της περιοχής Ζαρί, Νιάζ Μοχάμεντ Σαρχάντι, δήλωσε ότι «η επίθεση στόχευε αντάρτες Ταλιμπάν που τοποθετούσαν νάρκες σε δρόμους της περιοχής αλλά δεν βρήκε το στόχο της και χτύπησε γειτονική κατοικήσιμη περιοχή».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ αναφέρουν ότι «κλιμάκιο της Συμμαχίας ανταποκρίθηκε σε επιθετικές ενέργειες στις οποίες επιδίδονταν ένοπλοι που είχαν εντοπιστεί στο συγκεκριμένο σημείο».Πηγές