Επεισόδια κατά την πρώτη μέρα της διήμερης απεργίας στην Ελλάδα

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

29 Ιουνίου 2011

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις και οι πορείες, μαζί με την μεγάλη προσέλευση των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος, προσέλκυσαν ξανά τους γνωστούς κουκουλοφόρους και τους αντιεξουσιαστές που μετέτρεψαν και πάλι την περιοχή γύρω από το Σύνταγμα σε πεδίο μάχης.

Κατεστραμμένες βιτρίνες, περίπτερα, στάσεις λεωφορείων, προθήκες τραπεζών και τζάμια ξενοδοχείων, σπασμένα πεζοδρόμια καμένοι κάδοι αποκριμάτων, αυτοκίνητα και αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ ανεπτυγμένες γύρω από την Βουλή, έδειχναν εικόνες πλήρους αναρχίας και τις μετέδιδαν ζωντανά τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Μέχρι τα μεσάνυχτα ο κλεφτοπόλεμος συνεχιζόταν στους μικρότερους δρόμους και η ατμόσφαιρα, αφού καθάρισε λίγο από τα δακρυγόνα, ξαναγέμισε από τους αληθινά διαμαρτυρόμενους Αγανακτισμένους που υπακούουν στο δικό τους σύνθημα «48 ώρες στο δρόμο». Το σύνθημα αυτό δόθηκε με την έναρξη της συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο στην ολομέλεια της Βουλής που θα ολοκληρωθεί σήμερα και θα ψηφισθεί ενώ για την Πέμπτη τοποθετείται η ψήφιση του εφαρμοστικου νόμου που ψηφίστηκε κατ αρχήν από την επιτροπή οικονομικών.

Οι Αγανακτισμένοι προσπάθησαν να μειώσουν από την αρχή την ένταση αλλά ούτε η συναυλία και τα τραγούδια κατάφεραν να αναχαιτίσουν τους κουκουλοφόρους και να σταματήσουν τα επεισόδια. Παρ όλες τις 27 προσαγωγές και τις 14 συλλήψεις, τους 10 περίπου τραυματίες από απλούς πολίτες και αστυνομικούς, η κατάσταση άρχισε και πάλι μετά τα μεσάνυχτα να γίνεται επικίνδυνη. Οι δρόμοι παραμένουν γύρω από την πλατεία κλειστοί, κροτίδες ακούγονται και δακρυγόνα θολώνουν την ατμόσφαιρα.Πηγές


Bookmark-new.svg