Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επεισόδια για τον ΧΥΤΥ στην Κερατέα

Από Βικινέα

15 Απριλίου 2011

Η Κερατέα στο χάρτη της Αττικής

Σήμερα ξέσπασαν επεισόδια για τη δημιουργία ΧΥΤΥ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) στην Κερατέα. Δεκάδες κάτοικοι της πόλης προσπάθησαν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να κλείσουν μια τάφρο με βάθος δύο μέτρα, την οποία άνοιξαν κάποιοι άγνωστοι αργά χθες στη Λεωφόρο Λαυρίου. Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μια μικρή ομάδα αγνώστων συγκεντρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στη Λεωφόρο Λαυρίου. Στόχος τους ήταν ο αντιπερισπασμός, σε περίπτωση που γίνουν αντιληπτοί από την Αστυνομία. Οι άγνωστοι είχαν σε φορτηγά μεγάλο όγκο από χώμα, το οποίο και έριξαν με αποτέλεσμα τη διακοπή της κίνησης των αυτοκινήτων.

Πιο κάτω από τα αναχώματα στήθηκαν δύο μηχανήματα για σκάψιμο, τα οποία ανέλαβαν τη δημιουργία τάφρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Λαυρίου. Μετά τις 19:00, μηχανήματα του Δήμου Κερατέας κάλυψαν με χαλίκι την τάφρο, η οποία και ασφαλτοστρώθηκε. Έως εκείνη την ώρα, τα αυτοκίνητα περνούσαν από παρακαμπτήριες οδούς, επειδή οι τρεις είσοδοι της Κερατέας ήταν κλειστές.Πηγές