Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενισχύεται το οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ στη Λιβύη

Από Βικινέα

30 Μαΐου 2011

Ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Λίαμ Φόξ, δήλωσε ότι «το Λονδίνο προσθέτει πανίσχυρες βόμβες που μπορούν να καταστρέψουν ακόμη και καταφύγια, στα πυρομαχικά που χρησιμοποιούν τα βρετανικά αεροσκάφη στην εκστρατεία του ΝΑΤΟ στη Λιβύη».

Ο Φόξ δήλωσε ότι αυτές οι βόμβες, που ζυγίζουν έναν τόνο, βρίσκονται ήδη σε ιταλική αεροπορική βάση από όπου απογειώνονται βρετανικά αεροσκάφη τύπου Typhoon και Tornado, με προορισμό τη Λιβύη. Οι εν λόγω βόμβες θα στοχεύουν καταφύγια που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση Καντάφι σαν χώροι χάραξης στρατιωτικής στρατηγικής. Ο Φόξ επεσήμανε ότι τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να προσπαθήσουν να πλήξουν από ευθείας τον Καντάφι ή τους συμβούλους του, αλλά θα τους στείλουν ηχηρότερα μηνύματα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ τη Κυριακή το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι έπληξε εγκαταστάσεις αποθήκευσης οχημάτων και εγκαταστάσεις επιμελητείας μέσα και γύρω από την Τρίπολη της Λιβύης. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, αναμένεται σήμερα Δευτέρα στη Τρίπολη για να προσπαθήσει να επιτύχει εκεχειρία εκ μέρους της Αφρικανικής Ένωσης. Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Ζούμα στη Λιβύη, από τότε που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες.Πηγές