Ελλείμματα στις διεθνείς χρηματαγορές λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

15 Μαΐου 2012

Με σημαντικά ελλείμματα έκλεισαν την Δευτέρα οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα και για το ενδεχόμενο αποχώρησης της από την Ευρωζώνη.

Τα χρηματιστήρια του Λονδίνου, του Παρισιού και της Φρανκφούρτης υποχώρησαν κατά περίπου 2%. Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Επίσης η τιμή του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος υποχώρησε στα 1.28 δολάρια, για πρώτη φορά εδώ και περίπου 4 μήνες.

Αναλυτές δηλώνουν ότι «η ανικανότητα των Ελλήνων πολιτικών ηγετών να σχηματίσουν Κυβέρνηση και η αβεβαιότητα για το αν θα μπορέσουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους ως προς τα μέτρα λιτότητας, οδηγεί τις χρηματαγορές σε αστάθεια».

Ευρωπαίοι Υπουργοί που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες έστειλαν αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαρκάγιο, δήλωσε ότι «ο ρόλος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη εξαρτάται από την συμμόρφωση της με τους κανόνες του παιχνιδιού». Επίσης το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι «η μόνη σωστή θέση της Ελλάδας είναι να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τα μέτρα λιτότητας».Πηγές


Bookmark-new.svg