Ελλάδα: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγών στον νόμο περί απεργιών

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

12 Φεβρουαρίου 2013

Την αλλαγή του νόμου για να αποφασίζονται πιο δύσκολα οι απεργίες προετοιμάζει η Κυβέρνηση της Ελλάδος έως τα τέλη του 2013, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Οι βασικοί άξονες των αλλαγών θα αφορούν, μεταξύ άλλων, τον τρόπο κήρυξης μιας απεργιακής κινητοποίησης και τη συγκρότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Επίσης, συζητείται η επαναφορά του θεσμού της «ανταπεργίας», δηλαδή το κλείσιμο της επιχείρησης από τον εργοδότη σε περιπτώσεις απεργιών διαρκείας των εργαζομένων. Τέλος, θα επανεξεταστούν τα δικαιώματα των συνδικαλιστών, όπως οι συνδικαλιστικές άδειες.

Κατηγορηματικά αντίθετοι σε τροποποιήσεις στο νόμο που ισχύει για τη λήψη απόφασης για απεργία, εμφανίστηκαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. «Καμία συνεννόηση δεν έχει γίνει για αλλαγή του Νόμου και η συζήτηση αυτή δεν μας βρίσκει σύμφωνους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. «Από ποιά προγραμματική συμφωνία, από ποιές προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης αντλεί το δικαίωμα ο Yπουργός Εργασίας για να ανοίξει συζήτηση για αλλαγές στον τρόπο λήψης απόφασης για απεργία;», αναρωτήθηκε ο υπεύθυνος προγράμματος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης.Πηγές


Bookmark-new.svg