Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διευρυμένες εξουσίες αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Αιγύπτου

Από Βικινέα

24 Νοεμβρίου 2012

Με προεδρικό του διάταγμα, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, έδωσε στον εαυτό του διευρυμένες δικαιοδοσίες και διέταξε νέες δίκες για πρώην αξιωματούχους της Αιγύπτου που προσπάθησαν να καταπνίξουν βίαια την εξέγερση πέρσι κατά του επί δεκαετίες Προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ.

Ανακοίνωση του Μοχάμεντ Μόρσι, την οποία διάβασε ο εκπρόσωπος του, αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος της Αιγύπτου διακήρυξε ότι οι αποφάσεις του δεν μπορούν να αναιρεθούν από τα δικαστήρια ή κάποια άλλη αρχή».

Επίσης, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «οι αξιωματούχοι της εποχής του Χόσνι Μουμπάρακ θα παραπεμφθούν σε δίκη για καταγγελλόμενη ανάμειξη τους στους θανάτους διαδηλωτών κατά την εξέγερση του 2011, απόφαση που ενδεχομένως να οδηγήσει και σε νέα δίκη του ίδιου του Χόσνι Μουμπάρακ».

Επίσης, ο Μοχάμεντ Μόρσι απέλυσε τον Εισαγγελέα Αμπντέλ Μακουίντ Μαχμούντ, ο οποίος είχε διοριστεί από τον Χόσνι Μουμπάρακ, και ο οποίος είχε επικριθεί για τον τρόπο με τον οποίο είχε χειριστεί τις δίκες αξιωματούχων της πρώην Κυβέρνησης της Αιγύπτου.Πηγές