Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διέκοψαν την λειτουργία τους δημοφιλείς ιστοσελίδες

Από Βικινέα

19 Ιανουαρίου 2012

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς σελίδες στο διαδίκτυο διέκοψαν τη λειτουργία τους την Τετάρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για νομοσχέδιο προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων που εξετάζεται από το Αμερικανικό Κογκρέσο. Φαίνεται ότι η στάση τους είχε απήχηση σε μερικά μέλη του Κογκρέσου.

Η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια, το δημοφιλές μπλογκ Boing Boing και ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Reddit διέκοψαν για 24 ώρες τη λειτουργία τους και η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης Google αντικατέστησε το πολύχρωμο λογότυπό της με μαύρη μπάρα λογοκρισίας.

Η κίνηση αυτή των ιστοσελίδων άλλαξε την προσέγγιση πολλών μελών του Κογκρέσου, περιλαμβανομένου και του Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο από την Φλόριντα. Ο Μάρκο Ρούμπιο ανακοίνωσε την αλλαγή στάσης του στο Facebook ζητώντας από τα μέλη του Κογκρέσου «να εξετάσουν τις ανησυχίες που ήγειραν όλες οι πλευρές και να συντάξουν νέους νόμους που να στοχεύουν μεν την πειρατεία στο διαδίκτυο, αλλά συγχρόνως να προστατεύουν την ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο».

Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Τζών Κόρνιν από το Τέξας επίσης απέσυρε την υποστήριξη του για το νομοσχέδιο. Και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζών Μπέινερ, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία απόψεων για το θέμα.Δείτε επίσης

Πηγές