Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα για τα νέα οικονομικά μέτρα

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

17 Σεπτεμβρίου 2012

«Η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να μη συνεχισθεί ο ολισθηρός δρόμος προς την καταστροφή», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ.

«Αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική και περάσουν τα μέτρα θα οδηγηθούμε σε ένα μακρόσυρτο δράμα», σημείωσε ο Επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε και την αντίθεσή του στην επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, λέγοντας πως «με αυτό τον τρόπο απλώς μακραίνει το σκοινί που θα κρεμαστούμε».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας την «το μακρύ χέρι του συστήματος», ενώ εκτίμησε ότι η δράση της μπορεί να έχει στόχο την αποσταθεροποίηση.

Σε ερώτηση που του έγινε για τη στάση των Ευρωπαίων αξιωματούχων που αρνούνται να τον συναντήσουν, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ανησυχεί για το γεγονός ότι κορυφαίοι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργούν με τρόπο που υποτιμά την Δημοκρατία».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρότι ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει εκλογές, κάλεσε την Κυβέρνηση να παραχωρήσει σε άλλες δυνάμεις την εξουσία. «Αυτό που έχει σημασία είναι να μην συνεχίσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο προς τη καταστροφή», είπε.

Απαντώντας στα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε πως «οι θέσεις του Αλέξη Τσίπρα αποτελούν ένα αναχρονιστικό ευχολόγιο», πρόσθεσε δε ότι «ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φλερτάρει συνεχώς με την χρεοκοπία και δεν οργανώνει την ανατροπή, όπως διατείνεται, αλλά την καταστροφή».Πηγές