Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γενικευμένο συλλαλητήριο στις 5μ.μ. σήμερα κατά του Μνημονίου

Από Βικινέα

12 Φεβρουαρίου 2012

Στο αποκορύφωμά τους θα φτάσουν σήμερα οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων κατά του νέου Μνημονίου και των μέτρων του. Το κάλεσμα προέρχεται από τις εργατικές οργανώσεις της Ελλάδος, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα σήμερα στο Σύνταγμα. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Τα κείμενα του νέου Μνημόνιου και του PSI έγιναν ήδη αποδεκτά χθες από την πλειοψηφία της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ενώ σήμερα στις 2 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια και θα ολοκληρωθεί αργά τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «...Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αρνούνται κατηγορηματικά να υποκύψουν σε αυτό το πλαίσιο- συμφωνίας της φτωχοποίησης και χρεοκοπίας της κοινωνίας και της οικονομίας...», ενώ ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος καλούν με κοινή τους δήλωση καλούν όλους τους Έλληνες «...την Κυριακή στο Σύνταγμα, για να σταματήσουμε την προδοσία.»

Ήδη στις χθεσινές διαδηλώσεις το απόγευμα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος και μικροσυμπλοκές ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας και 100 περίπου διαδηλωτές που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένα άτομο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής. Σημειώνεται ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας τα όργανα της Συνομοσπονδίας θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τη στάση τους για τα περαιτέρω.Πηγές