Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γαλλία και Γερμανία υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Από Βικινέα

22 Μαΐου 2012

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας δεσμεύτηκαν ότι θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες για την διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά συνεχίζουν να διαφωνούν ως προς τους τρόπους χορήγησης βοήθειας στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβίσι, συναντήθηκαν στο Βερολίνο εν όψει της ανεπίσημης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι Γερμανία και Γαλλία θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά, όπως είπε, η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Ιουνίου θα πρέπει να τηρήσει το σχέδιο λιτότητας που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους της Ελλάδας.

Επίσης οι Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιέρ Μοσκοβίσι διαφώνησαν όσον αφορά στο αίτημα του Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, για την δημιουργία ευρωομολόγου, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και την μείωση του κόστους δανεισμού των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους.Πηγές