Βρετανός γιατρός του Ερυθρού Σταυρού δολοφονήθηκε από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν

Από Βικινέα

30 Απριλίου 2012

Το αποκεφαλισμένο πτώμα Βρετανού γιατρού του Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε στην άκρη του δρόμου στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, τέσσερις μήνες μετά την απαγωγή του από εξτρεμιστές.

Η Αστυνομία της Κουέττα ανέφερε ότι σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στη σωρό αναφέρει ότι οι «Ταλιμπάν στο Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την δολοφονία, λέγοντας ότι ο γιατρός δολοφονήθηκε γιατί κανείς δεν πλήρωσε τα λύτρα που είχαν ζητηθεί για την απελευθέρωση του».

Αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού δήλωσαν ότι «ο 60χρονος γιατρός ήταν επικεφαλής προγράμματος υγείας στην Κουέττα κοντά στη μεθόριο Αφγανιστάν-Πακιστάν».

Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, Άιβς Ντάκορντ, καταδίκασε την δολοφονία χαρακτηρίζοντας την βάρβαρη ενέργεια και ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Γουίλλιαμ Χέιγκ, δήλωσε ότι «πρόκειται για απάνθρωπη και βάρβαρη ενέργεια που στόχευε έναν άνθρωπο του οποίου πρωταρχικός στόχος ήταν να βοηθήσει το λαό του Πακιστάν».

Ο Γουίλλιαμ Χέιγκ σημείωσε ότι το Λονδίνο εργαζόταν για να διασφαλίσει την απελευθέρωση του γιατρού. Την δολοφονία καταδίκασε και η Κυβέρνηση του Πακιστάν δεσμευόμενη ότι «θα προσάγει τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη».Πηγές