Βικινέα:Τα Βικινέα σε χρειάζονται

Από Βικινέα

Καλώς ήλθατε όλοι στα Βικινέα, την ελεύθερη δεξαμενή ειδήσεων που είναι γραμμένη από σένα! Ότι διαβάζεις εδώ είναι γραμμένο από άτομα όπως εσύ. Μπορείς να επεξεργαστείς οποιοδήποτε άρθρο — να διορθώσεις ορθογραφικά λάθη, στίξης ή γραμματικής, να διορθώσεις σφάλματα ή και να επεκτείνεις περαιτέρω το άρθρο!

Παρακαλώ, έχε υπόψιν ότι αν έχεις αναμιχθεί σε ένα συμβάν που θέλεις να αναφέρουν τα Βικινέα, ίσως θα ήταν προτιμότερο για σένα να ζητήσεις μια συνέντευξη από την κοινότητα των Βικινέων. Κάνοντας αίτηση για μια συνέντευξη είναι σαν να διοργανώνεις μια συνέντευξη τύπου.

Τί είναι τα άρθρα των Βικινέων;

Πρώτον και κυριότερο, τα άρθρα στα Βικινέα είναι γραμμένα από ουδέτερη οπτική γωνία και δεν περιέχουν γνώμες ή σχόλια (αν θέλεις να πεις στον κόσμο τι σκέπεσαι σχετικά με μια είδηση, δοκίμασε καλύτερα το blogging.)

Υπάρχουν δύο κύρια είδη άρθρων:

  • Άρθρα σύνθεσης - πρόκειται για άρθρα που γράφονται χρησιμοποιώντας πληροφορία από άλλες online πηγές ειδήσεων. "Και τι είναι αυτό που μου προσφέρει το οποίο δεν μπορώ να βρω για παράδειγμα από τις Ειδήσεις της Google;", θα μπορούσες να ρωτήσεις. Απλούστατα — εμείς μπορούμε να συνδυάσουμε όλα τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα απ'όλες τις πηγές σχετικά με ένα γεγονός σε ένα και μοναδικό άρθρο προς διευκόλυνση του αναγνώστη, και μπορούμε να παρουσιάσουμε την πληροφορία με έναν ουδέτερο τρόπο — αποφεύγοντας την προκατάληψη που μπορεί να είναι παρούσα σε άλλες πηγές ειδήσεων. Επιπλέον, εμείς πάντοτε παραθέτουμε τις πηγές των πληροφοριών μας έτσι ώστε να μπορείτε να τις ελέγξετε.
  • Πρωτότυπο ρεπορτάζ - δημοσιογραφία από τους ίδιους τους συνεισφέροντες στα Βικινέα. Εσύ ο ίδιος μπορείς να γράψεις τις ειδήσεις παρουσιάζοντας από πρώτο χέρι ρεπορτάζ για νέα γεγονότα. Το μόνο που ζητάμε είναι να κρατάς λεπτομερείς σημειώσεις και να τις παρουσιάζεις στο άρθρο σου για να υποστηρίξεις τη δουλειά σου.

Όλα τα άρθρα είναι προϊόν συνεργασίας. Κανένας δεν είναι ο 'συγγραφέας', και καθένας είναι ελεύθερος να επεξεργαστεί οποιοδήποτε άρθρο, στο βαθμό που οι αλλαγές δεν παραβιάζουν τις κατευθυντήριες γραμμές μας.


Τι θέλουμε από ΣΕΝΑ!

Θέλουμε να γράψεις άρθρα για τα Βικινέα σε θεματικές που:

  • Βρίσκεις ενδιαφέρουσες: Αν αυτές σε ενδιαφέρουν, τότε θα ενδιαφέρουν και πολλούς άλλους ανθρώπους!
  • Νιώθεις ότι κάποιο θέμα δεν καλύπτεται αρκετά: Γνωρίζεις κάποιο θέμα που έχει ξεχαστεί ή δεν λαμβάνει αρκετή προσοχή στα υπόλοιπα έντυπα μέσα; Ιδού η ευκαιρία να το διαδώσεις στον κόσμο!
  • Είναι σημαντικά για σένα: Τα νέα που γράφεις μπορεί να είναι σχετικά με ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας ή κάτι που συμβαίνει στην πόλη που μένεις — για μας δεν έχει καμία διαφορά!

Αλλά θέλουμε επίσης να επεξεργαστείς και να επεκτείνεις τα άλλα άρθρα που βλέπεις εδώ. Όπως σε καμία άλλη πηγή ειδήσεων, εδώ όταν βλέπεις ένα λάθος ή κάτι που γνωρίζεις ότι είναι ανακριβές, εσύ μπορείς να το διορθώσεις!

OK, ας ξεκινήσω

Διάβασε μια πιο πλήρη εισαγωγή στον ιστότοπο, εδώ.

Για να μάθεις πως γράφονται τα άρθρα των Βικινέων, δες στο Γράφοντας ένα άρθρο

Για ένα γρήγορο οδηγό σχετικά με το πως χρησιμοποιούμε το Βικισυντακτικό σήμανσης για να επεξεργαστούμε σελίδες στα Βικινέα, δες στο Βικινέα:Πώς να επεξεργαστείτε μια σελίδα.

Έτοιμος για να γράψεις; Πήγαινε στην αίθουσα σύνταξης, την καρδιά του ιστοτόπου, για να γράψεις νέα άρθρα και να επεξεργαστείς ήδη υπάρχοντα.

Χρειάζεσαι να συζητήσεις με άλλους επιμελητές ή να ζητήσεις για βοήθεια; Πήγαινε στο Καφενείο.

Επίσης σου συνιστούμε ανεπιφύλακτα να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό χρήστη στα Βικινέα έτσι ώστε οι επεξεργασίες και τα άρθρα να μπορούν να αποδοθούν σε σένα.

Θέλεις να δεις κάποια παραδείγματα; Ιδού μερικά από τα πιο αξιόλογα άρθρα.