Βικινέα:Πως να επεξεργαστείτε μια σελίδα

Από Βικινέα

Τα Βικινέα είναι ένα wiki, που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί εύκολα να επεξεργαστεί οποιοδήποτε άρθρο — και οι αλλαγές αυτές δημοσιεύονται αμέσως σε αυτό το άρθρο! Δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση, και δεν χρειάζεται δημιουργία κάποιου ειδικού λογαριασμού.

Η παρούσα σελίδα μιλάει μόνο για το πως να χρησιμοποιήσετε μια βίκι επιφάνεια εργασίας για την επεξεργασία σας. Για να βρείτε περισσότερα σχετικά με το πως να γράψετε για τα Βικινέα, όπως θέματα πολιτικής, στυλ, νομικά ζητήματα, και επικοινωνίας με τους άλλους χρήστες, παρακαλούμε δείτε την Εισαγωγή.

Επεξεργασία υπαρχόντων άρθρων[επεξεργασία]

Απλά κάνε κλικ στην καρτέλα Επεξεργασία στην κορυφή της Βικι-σελίδας. Αυτό θα ανοίξει μια σελίδα με ένα πλαίσιο κειμένου που θα περιέχει το μέχρι εκείνη τη στιγμή επεξεργασμένο κείμανο της σελίδας αυτής. Βάλε κάποιο κείμενο που θέλεις μέσα στο πλαίσιο και πατήστε Αποθήκευση σελίδας — Είστε έτοιμοι! το περιεχόμενό σας θα εμφανιστεί μέσα στην σελίδα!

Μπορείτε να πειραματιστείτε στο αμμοδοχείο.

Μπορείτε επίσης να γράψετε μια σύντομη σύνοψη στο μικρό πεδίο κάτω από το κουτί επεξεργασίας. Αυτό βοηθά τους άλλους χρήστες να καταλάβουν τον σκοπό που υπάρχει πίσω από τις αλλαγές σου.

Αντί να πατήσετε Αποθήκευση σελίδας, μπορείτε να πατήσετε Προεπισκόπηση για να δείτε πως φαίνονται οι αλλαγές σας. Αν είστε ευχαριστημένος με αυτό που βλέπετε, μην ξεχάσετε να πατήσετε Αποθήκευση σελίδας στη συνέχεια.

Σελίδα συζήτησης[επεξεργασία]

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στην καρτέλα Συζήτηση για να δείτε την σελίδα 'Συζήτησης' που αντιστοιχεί στο άρθρο, όπου οι χρήστες των Βικινέων κάνουν πιο λεπτομερή σχόλια σχετικά με το άρθρο.

Για να επεξεργαστείς αυτήν την σελίδα, μπορείς να κάνεις κλικ στην καρτέλα Προσθέστε το το σχόλιό σας! για να προσθέσεις μια νέα ενότητα, ή μπορείτε να επεξεργαστείτε την σελίλδα με τον ίδιο τρόπο όπως μια κανονική σελίδα άρθρου, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Σελίδα προβολής ιστορικού[επεξεργασία]

Τα πάντα μπορούν να εντοπιστούν στο βίκι, μπορείς να δεις παλαιότερες εκδόσεις πατώντας στην καρτέλλα της Προβολής Ιστορικού.

Συντακτικό μορφοποίησης Wiki με γλώσσα markup[επεξεργασία]

Το Wiki υποστηρίζει μια αρκετά προηγμένη μορφοποίηση, η οποία όμως δεν είναι πολύ δύσκολο να την μάθετε. Πολλά μπορείτε να τα πάρετε έτοιμα απλά δοκιμάζοντας και κάνοντας πειραματισμούς με το υπάρχον περιεχόμενο σελίδων. Θυμήσου ότι οι αλλαγές σου είναι εύκολα αναστρέψιμες, κι επομένως μη φοβάσαι να δοκιμάσεις να μάθεις.

  • Δείτε στη σελίδα Wiki markup για να καταλάβετε πως να μορφοποιήσετε σελίδες.
  • Ή απλά πατήστε στον σύνδεσμό Βοήθεια στην μπάρα πλοήγησης στα αριστερά οποιασδήποτε σελίδας.

Δημιουργώντας νέα άρθρα[επεξεργασία]

Για να δημιουργήσετε ένα νέο άρθρο, δείτε στη σελίδα Γράφοντας ένα άρθρο.

Δείτε επίσης[επεξεργασία]