Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βιαιότητες μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο

Από Βικινέα

9 Μαΐου 2011

Οι στρατιωτικοί ηγέτες της Αιγύπτου λένε ότι «είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν την θρησκευτική βία, μια μέρα μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων σε προάστιο του Καΐρου και οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δώδεκα άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 200 άλλα. Ήδη συνελήφθησαν 190 άτομα σε σχέση με τα επεισόδια αυτά και οι συλληφθέντες θα προσαχθούν σε δίκη από στρατοδικείο».

Ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Εσάμ Σαράφ, ακύρωσε επίσκεψη σε χώρες του Περσικού Κόλπου και συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου του για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι «Μουσουλμάνοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από Κοπτική Εκκλησία στην συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου, εν μέσω καταγγελιών ότι μια Χριστιανή κρατείτο εκεί, παρά την θέλησή της, για να μην μπορέσει να ασπαστεί το Μουσουλμανικό θρήσκευμα». Άλλες πληροφορίες λένε ότι το πλήθος πίστευε πως «η εν λόγω γυναίκα είχε ήδη αλλαξοπιστήσει και κρατείτο εκεί σε μια προσπάθεια να αποτραπεί ο γάμος της με Μουσουλμάνο».Πηγές