Βασική συμφωνία για τα νέα μέτρα στην Ελλάδα

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

30 Σεπτεμβρίου 2012

Συμφωνία στους βασικούς άξονες εν όψει της οριστικοποίησης των μέτρων για τη διετία 2013-2014 υπήρξε κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. «Συμφωνήσαμε στους βασικούς άξονες, η βασική συμφωνία μου δίνει μια βάση για μια δυνατή διαπραγμάτευση», σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδα, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, προσθέτοντας ότι «τα μέτρα θα έλθουν στην Βουλή μόλις λάβουν την έγκριση της τρόικας και των εταίρων».

Εξάλλου, μετά τη ρήτρα απόκλισης φαίνεται πως η ελληνική πλευρά βάζει δυναμικά στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την Τρόικα την πρόταση υιοθέτησης ρήτρας «επίτευξης στόχων», όπως την χαρακτήρισε ο Γιάννης Στουρνάρας, που εξήγησε ότι «θα επιδιωχθεί μια συμμετρική ρήτρα».

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως «έχει τεράστια σημασία τα μέτρα να εφαρμοστούν μέχρι το 2016 γιατί το άπλωμα των μέτρων σε τέσσερα χρόνια τα κάνει πιο ήπια πιο φιλικά» και πρόσθεσε πως «πρέπει να εφαρμοστεί η ρήτρα αντικατάστασης, δηλαδή να μην εφαρμοστούν τελικά οι δύσκολες περικοπές γιατί θα έχει πάρει μπρος η οικονομία, θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος δήλωσε ότι «υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες. Υπάρχουν, ωστόσο, σημεία που βρίσκονται σε εκκρεμότητα». Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι «επιμένει στη ρήτρα αντικατάστασης μέτρων» και ότι «θα αναζητηθεί τετραετής επιμήκυνση της προσαρμογής».Πηγές


Bookmark-new.svg