Αφγανιστάν: Νέες φονικές επιθέσεις εναντίον νατοϊκών στρατιωτών

Από Βικινέα

20 Αυγούστου 2012

Ένοπλοι στο Αφγανιστάν σκότωσαν τέσσερις στρατιώτες των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και δύο Αφγανούς πολίτες σε ξεχωριστές επιθέσεις, ενώ αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες εξτρεμιστές Ταλιμπάν στα ανατολικά της χώρας.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι «τρεις Νεοζηλανδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση στο ανατολικό Αφγανιστάν». Στο νότιο τμήμα της χώρας, άτομο με στολή της Αφγανικής Αστυνομίας πυροβόλησε και σκότωσε ένα στρατιώτη του ΝΑΤΟ. Η διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων.

Σε άλλη επίθεση, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μελών μιας αφγανικής οικογένειας που βρίσκονταν σε νεκροταφείο στην πόλη Λασκάρ Γκαχ, με αποτέλεσμα δύο άτομα να σκοτωθούν και να τραυματισθούν επτά άλλοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Η οικογένεια των Αφγανών επισκεπτόταν τα μνήματα συγγενών τους για την εορτή του Εϊντ αλ Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλους του Ραμαζανιού.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι «πραγματοποίησε, το Σάββατο, αεροπορική επιδρομή εναντίον ένοπλων Ταλιμπάν που ευθύνονται για εχθρικές ενέργειες στην επαρχία Κουνάρ, σκοτώνοντας δεκάδες βαριά οπλισμένους εξτρεμιστές μεταξύ των οποίων και ένας ηγέτης των Ταλιμπάν». Όπως ανακοινώθηκε, «κανένας πολίτης δεν τραυματίσθηκε από την επίθεση».Πηγές