Αφγανιστάν: Έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην Κανταχάρ

Από Βικινέα

28 Αυγούστου 2012

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στην Κανταχάρ, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει την ζωή του και να τραυματισθούν άλλα δεκατέσσερα.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν την Δευτέρα ότι «το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο φαίνεται να είχε στόχο τον Διοικητή της Αστυνομίας, Αμπντούλ Ραζάκ, που περνούσε από το σημείο με το αυτοκίνητο του την στιγμή της έκρηξης. Ωστόσο, ο Διοικητής της Αστυνομίας δεν τραυματίσθηκε».

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά τις αναφορές αξιωματούχων στο νότιο Αφγανιστάν ότι «ένοπλοι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν 17 πολίτες μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες». Ο Υπουργός Εσωτερικών του Αφγανιστάν ανέφερε ότι «οι δολοφονίες πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή Κατζάκι της επαρχίας Χελμάντ».

Οι πληροφορίες σχετικά με τα αίτια της αποτρόπαιης πράξης είναι συγκεχυμένες. Νωρίτερα, Αφγανοί αξιωματούχοι είχαν αναφέρει ότι «οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε χώρο διασκέδασης επειδή οι εξτρεμιστές δεν εγκρίνουν τη μουσική και το χορό», ωστόσο ο Κυβερνήτης της Κανταχάρ ανέφερε ότι «οι δολοφονίες ήταν συνέπεια μακροχρόνιας βεντέτας μεταξύ δύο διοικητών των Ταλιμπάν για τις δύο γυναίκες που ήταν μεταξύ των θυμάτων».Πηγές