Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απεσταλμένος της Μόσχας στη Λιβύη

Από Βικινέα

17 Ιουνίου 2011

Χθες, ο απεσταλμένος της Ρωσίας, Μιχαήλ Μαργκέλοφ, έφθασε στη Τρίπολη για να προτείνει το ρωσικό σχέδιο για αποχώρηση του Μουαμάρ αλ Καντάφι μετά από συνάντηση που είχε με τους αντικαθεστωτικούς στη Βεγγάζη.

«Οι συνομιλίες στη Τρίπολη δεν θα είναι βέβαια εύκολες. Στον αράβικο κόσμο υπάρχει η παράδοση συγχώρεσης και συμφιλίωσης, καθώς αρκετοί ηγέτες προηγούμενων καθεστώτων συνέχιζαν να ζουν στη χώρα και να ιδιωτεύουν μετά την ανατροπή τους», δήλωσε.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στο συγκρότημα Μπαμ Αλ-Αζιζίγια, όπου αναφέρεται ότι κατοικεί ο ηγέτης της Λιβύης. Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, δέκα μέλη του Κογκρέσου κατέθεσαν αγωγή κατά του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη διεξαγωγή πολέμου στη Λιβύη. Η έκθεση 30 σελίδων έχει νομικά επιχειρήματα που λένε ότι ο νόμος των ΗΠΑ επιτρέπει αποστολή προστασίας πολιτών και τη μάχη κατά του Μουαμάρ αλ Καντάφι. Αυτή η έκθεση δημοσίευθηκε μετά από αίτημα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, για να προειδοποιήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι θα χρειαστεί έγκριση του Κογκρέσου για συνέχεια των επιχειρήσεων στη Λιβύη.Πηγές