Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανθρωπιστική καταστροφή στην Ιαπωνία

Από Βικινέα

14 Μαρτίου 2011

Μια όψη της πόλης του Σεντάι στην Ιαπωνία, από αεροπλάνο

Στις 11 Μαρτίου 2011, ημέρα Παρασκευή, ξέσπασε σεισμός, και μετέπειτα τσουνάμι, στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με αναφορές, διάφορες πόλεις πλημμυρίστηκαν και χάθηκαν εξαιτίας του καταστροφικού τσουνάμι που ξέσπασε στη χώρα, και οι άνθρωποι που έχασαν στα σπίτια αναγκάστηκαν να εγκατασταθούν σε διάφορα κέντρα βοήθειας.

Ο αριθμός των αγνοούμενων φθάνει έως τους 50.000, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά τη διάρκεια του τσουνάμι φθάνει έως τους 4.000. Εξαιτίας των μεγάλων ανθρωπιστικών απωλειών στην Ιαπωνία, η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει κρίση, καθώς το κόστος των ζημιών ανέρχεται στις 4.6 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν 100.000 στρατιώτες από τις Ιαπωνικές Ένοπλες Δυνάμεις και 250.000 αστυνομικοί από την τοπική αστυνομία. Στην Ιαπωνία στάλθηκαν συνεργεία διάσωσης από 10 χώρες του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ, η Ελβετία, η Αυστραλία και το Μεξικό. Αυτές οι δυνάμεις στάλθηκαν στα βορειανατολικά της χώρας, όπου οι πόλεις ισοπεδώθηκαν, ως αποτέλεσμα του τσουνάμι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ολόκληρη η πόλη Μιναμισανρίκου στις βορειανατολικές ακτές της Ιαπωνίας αγνοείται, καθώς δεν υπάρχει κανένα από τους κάτοικους της πόλης που αγνοούνται (10.000 άνθρωποι).Σχετικά νέα

Πηγές