Αλγερία: Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ομήρων ανέρχεται σε 37

Από Βικινέα

22 Ιανουαρίου 2013

Ο Πρωθυπουργός της Αλγερίας, Αμπντελμαλέκ Σελάλ, ανέφερε ότι «η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε συγκρότημα παραγωγής φυσικού αερίου για την απελευθέρωση ομήρων είχε σαν αποτέλεσμα 37 από τους όμηρους να χάσουν τη ζωή τους, ενώ άλλοι πέντε αγνοούνται».

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα, ο Αμπντελμαλέκ Σελάλ παρουσίασε τα πρώτα αναλυτικά στοιχεία για το τι συνέβη στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν από εταιρεία εξόρυξης φυσικού αερίου, όπου Ισλαμιστές ένοπλοι κρατούσαν δεκάδες ομήρους από την περασμένη Τετάρτη.

Ο Αμπντελμαλέκ Σελάλ δεν ανακοίνωσε τι εθνικότητας είναι οι νεκροί και περιορίστηκε στο να αναφέρει ότι «επτά σωροί δεν έχουν αναγνωρισθεί ακόμα». Αξιωματούχοι ξένων κρατών ανέφεραν ότι «μεταξύ των νεκρών είναι επτά Ιάπωνες, έξι Φιλιππινέζοι, τρεις Αμερικάνοι, τρεις Βρετανοί, δύο Ρουμάνοι, ένας Γάλλος και ένας Κολομβιανός». Ωστόσο, από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι οι αγνοούμενοι είναι περισσότεροι από πέντε.

Ο Πρωθυπουργός της Αλγερίας ανέφερε επίσης ότι «ένας Αλγερινός υπήκοος είναι μεταξύ των νεκρών» και ότι «οι δυνάμεις ασφάλειας σκότωσαν 29 εξτρεμιστές και συνέλαβαν τρεις άλλους κατά την διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποίησαν». Όπως είπε, «μεταξύ των ενόπλων είναι Αλγερινοί, Αιγύπτιοι, Μαυριτανοί, Νιγηριανοί, Τυνήσιοι και υπήκοοι του Μάλι, ενώ επικεφαλής των απαγωγέων ήταν ένας Καναδός ονόματι Τσεντάντ».Πηγές