Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αίγυπτος: Η Aντιπολίτευση θα συνεχίσει να μάχεται κατά του συντάγματος

Από Βικινέα

24 Δεκεμβρίου 2012

Στην Αίγυπτο, η Αντιπολίτευση δηλώνει ότι «θα συνεχίσει να μάχεται κατά του συντάγματος, το οποίο υποστηρίζουν οι Ισλαμιστές, παρά την έγκριση του στα πλαίσια δημοψηφίσματος».

Σε συνέντευξη τύπου στο Κάιρο τη Κυριακή, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο δήλωσε ότι «έχει ζητήσει από τις εκλογικές αρχές να διερευνήσουν ατασθαλίες κατά την εκλογική διαδικασία για το δημοψήφισμα». Από τη πλευρά της, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που υποστηρίζει τον Μοχάμεντ Μόρσι, δηλώνει ότι «ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν πως το δημοψήφισμα κέρδισε την έγκριση του 64% των ψηφοφόρων σε δύο γύρους, ενώ έφτασε το 71% το ποσοστό ψήφων υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα του Σαββάτου».

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν ενδεχομένως και σήμερα. Πάντως, πολλοί δικαστικοί έχουν μποϊκοτάρει την εκλογική διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες προσπάθειες του Μοχάμεντ Μόρσι να θέσει τις αποφάσεις του πάνω από το νόμο. Ακτιβιστές δηλώνουν ότι «το δημοψήφισμα δεν εκφράζει την θέληση του λαού, γιατί συμμετείχε μόνο το 1/3 των ψηφοφόρων».Πηγές