Ένοπλοι κομάντος θα προστατεύουν τις τίγρεις στην Ινδία

Από Βικινέα

5 Ιανουαρίου 2012

Στην Ινδία, ένοπλοι κομάντος θα αναπτυχθούν στις ζούγκλες, στα νότια της χώρας, για να προστατεύσουν τις τίγρεις. Η χώρα φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό τίγρεων στον κόσμο.

Παρ' όλα αυτά, το διεθνές λαθρεμπόριο και η καταστροφή των ενδιαιτημάτων συνεχίζουν να μειώνουν τον πληθυσμό των τίγρεων στην Ινδία. Η Ειδική Δύναμη Προστασίας των Τίγρεων, με 54 ένοπλους κομάντος και δασοφύλακες, θα περιπολεί τα δύο κύρια καταφύγια τίγρεων στα Εθνικά Πάρκα του Μπαντιπούρ και του Ναγκαρχόλε, στα σύνορα με τα κρατίδια Καρνατάκα και Ταμίλ Ναντού.

«Αυτή η ομάδα εκπαιδεύτηκε σε τεχνικές επιβίωσης στην ζούγκλα και στον χειρισμό όπλο για τρείς μήνες. Έχουμε ακόμα σχεδιάσει να δημιουργήσουμε ακόμα μια ομάδα 54 ατόμων που αναπτυχθεί σε άλλα τρία καταφύγια του κρατιδίου», δήλωσε ο Μπ. Κ. Σίνγκ, Υπεύθυνος Δασοπροστασίας στο Καρνατάκα.

Σύμφωνα με τις απογραφές, το 2010, η Ινδία απαριθμούσε 1.706 τίγρεις, ενώ το 2006 είχε 1.411 και το 2002 είχε 3.700 τίγρεις. Το 1947, έτος ανεξαρτησίας της Ινδίας, η χώρα απαριθμούσε περίπου 40.000 τίγρεις.Πηγές