Έλληνες λήστεψαν δύο Πακιστανούς

Από Βικινέα

21 Σεπτεμβρίου 2012

Μια είδηση που συντάραξε την τοπική κοινωνία της Λάρισας αναπαράχθηκε χθες από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς δύο Πακιστανοί δέχτηκαν επίθεση από δύο φερόμενα μέλη (σύμφωνα με το Indymedia τέσσερα) της Χρυσής Αυγής οι οποίοι αφού τους χτύπησαν τους λήστεψαν αφαιρώντας τους χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο. Κατά την εκδοχή της αστυνομίας οι δράστες φορούσαν μεν μπλούζες της "Χρυσής Αυγής" αλλά δεν είχαν σχέση με το συγκεκριμένο κόμμα.

Στη συνέχεια οι δύο Πακιστανοί κατήγγειλαν το γεγονός στην Αστυνομία υποβάλλοντας μηνύσεις (έχοντας αναγνωρίσει τους δράστες). Μετά απ' αυτό η Αστυνομία συνέλαβε δύο από τους φερόμενους ως δράστες και τους οδήγησε στον εισαγγελέα όπου και αυτοί με τη σειρά τους υπέβαλλαν μήνυση κατά των αλλοδαπών. Η μεν δίκη αναβλήθηκε χθες, αν και ομάδα αντιφασιστών είχε συγκεντρωθεί ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τα δικαστήρια συμπαραστεκόμενοι στους μετανάστες και πραγματοποιώντας στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης και μπροστά από τα καινούργια (μη εγκαινιασθέντα) γραφεία της "Χρυσής Αυγής", σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στο Indymedia Athens.

Στο τέλος, με εντολή του εισαγγελέα οι δύο αλλοδαποί αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι Έλληνες κρατήθηκαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη με την κατηγορία της ληστείας.

Σε ανακοίνωση της η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Λάρισας καλεί σε Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή στις 6:00 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου.Πηγές