Ψήφισμα από τη λαϊκή συνέλευση των Αγανακτισμένων στη Λάρισα

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

6 Ιουνίου 2011

Wikinews
Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει έρευνα από πρώτο χέρι από μέλη των Βικινέων. Δείτε στη σελίδα συνεργασίας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέρος Α

Audio Wikinews - Έχετε προβλήματα με το αρχείο; Δείτε στο media help.


Μέρος Β

Audio Wikinews - Έχετε προβλήματα με το αρχείο; Δείτε στο media help.


Για 12η κατά σειρά ημέρα συγκεντρώθηκαν οι Αγανακτισμένοι της Λάρισας χθες στην Κεντρική Πλατεία της πόλης προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης. Ο κόσμος άρχισε να προσέρχεται στον χώρο της πλατείας κατά τις 8 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), και σε λίγη ώρα είχε γεμίσει την κάτω πλευρά της πλατείας. Το πλήθος ήταν μεγαλύτερο απ΄όλες τις προηγούμενες ημέρες, ενώ πολλοί απ΄αυτούς ήταν νέα πρόσωπα που δεν είχαν συμμετάσχει στις εκδηλώσεις των προηγουμένων ημερών.

Παράλληλα με την συγκέντρωση και στο κάτω μέσον της πλατείας είχε ξεκινήσει από τις 6 μ.μ. να γίνεται χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι όπου διανέμονταν δωρεάν ρούχα, παπούτσια, βιβλία και άλλα χρηστικά αντικείμενα δωρεάν ή για ανταλλαγή. Το παζάρι διοργανώθηκε από την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Συνέλευσης των Αγανακτισμένων και θα επαναληφθεί και στην διάρκεια των επομένων ημερών.

Κύριο αντικείμενο των εργασιών της Συνέλευσης της 5ης Ιουνίου ήταν η έκδοση του Ψηφίσματος των Αγανακτιμένων της Λάρισας που εκδόθηκε μετά τις προτάσεις των μελών της συνέλευσης και της ψηφοφορίας που ακολούθησε.


Το κείμενο του Ψηφίσματος της 5ης Ιουνίου 2011 στη Λάρισα

Ακολουθεί το κείμενο όπως διανεμήθηκε σήμερα :

Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, πολίτες και άνθρωποι που ζούμε σε αυτή τη χώρα, με διαφορετικές απόψεις, ιδεολογίες και πολιτικές αφετηρίες. Ενωθήκαμε όμως στο ποτάμι της οργής και της αγανάκτησης ενάντια σε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους λεηλατούν τις ζωές μας και καταστρέφουν το μέλλον μας.

Βγήκαμε στις πλατείες και στους δρόμους αγανακτισμένοι αλλά πλέον γίναμε αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να πάρουμε πια τις τύχες στα χέρια μας και να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι για:

Να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα μαζί με τα μνημόνια τους και τις δανειακές συμβάσεις.

Να μη θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές- το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε.

Να ανατρέψουμε το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που μας οδηγεί στον κοινωνικό μεσαίωνα.

Να ανατραπεί αυτό το πολιτικό σύστημα, που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους και αποφασίζει για μας χωρίς εμάς

Να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά και να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας.

Να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και να δημευθεί η περιουσία τους. Άρση της βουλευτικής ασυλίας

Να έχουμε Δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία που είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων.

Να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Να δημευθεί η εκκλησιαστική περιουσία.

Να εναντιωθούμε σε κάθε μορφής ηλεκτρονικό φακέλωμα.

Θέλουμε μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης με πραγματική άμεση δημοκρατία, κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία.

Κάντε την οργή δύναμη. Όλοι στις πλατείες και στους δρόμους κάθε μέρα.

Γενική ανυπακοή, αντίσταση, εξέγερση τώρα, αύριο θα είναι αργά.

Στις 15 Ιούνη απεργούμε, δεν δουλεύουμε, δεν καταναλώνουμε και είμαστε από το πρωί στην πλατείαΔείτε επίσης

Bookmark-new.svg