Συγκέντρωση των Αγανακτισμένων για 6η κατά σειρά μέρα στη Λάρισα

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

31 Μαΐου 2011

Wikinews
Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει έρευνα από πρώτο χέρι από μέλη των Βικινέων. Δείτε στη σελίδα συνεργασίας για περισσότερες λεπτομέρειες.
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τη χθεσινή συγκέντρωση

Για έκτη κατά σειρά μέρα διαδηλώσαν χθες βράδυ στις 30 Μαΐου οι Αγανακτισμένοι της Λάρισας προσπαθώντας να διατηρήσουν ζωντανή την πολεμική κατά της Κυβέρνησης και των πολιτικών της σε σχέση με το Μνημόνιο, καλώντας από νωρίς τον κόσμο μέσα από τη σελίδα που διατηρεί η ομάδα τους στο Facebook.

Από νωρίς το απόγευμα αναρτήθηκαν πανό στα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου (επί της πρόσοψης που βλέπει στην Κεντρική Πλατεία), σκοινιά σε δέντρα όπου κρεμούσαν με μανταλάκια ευφάνταστα μηνύματα γραμμένα σε κόλλες χαρτιού με μαρκαδόρους κλπ. Υπήρχε μικροφωνική και στήθηκε προτζέκτορας με πανί προβολής όπως και τις προηγούμενες ημέρες.

Με τον κόσμο να είναι αριθμητικά λιγότερος σε σχέση με την προηγούμενη μέρα η συγκέντρωση ξεκίνησε σε πολύ καλό κλίμα, αρκετοί πήραν το λόγο και υπήρξαν αρκετές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Ιδιαίτερα σημαντικό για όσους συμμετείχαν στην χθεσινή συγκέντρωση είναι ότι δημιουργήθηκαν μια σειρά από ομάδες εργασίας, όπως επικοινωνίας, συντονισμού, πολιτισμού, καθαριότητας και τεχνικής υποστήριξης. Αρκετοί εθελοντές δήλωσαν συμμετοχή, ενώ κρατήθηκαν σε λίστες στοιχεία επικοινωνίας.

Από τις τοποθετήσεις που έγιναν τονίστηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη περιφρούρησης των Συνελεύσεων αλλά και υιοθέτησης διαφορετικών τρόπων αφύπνισης του κόσμου (πορείες στις γειτονιές, διανομή έντυπου υλικού στις καφετέριες του κέντρου κλπ).

Η σημερινή συγκέντρωση θα γίνει την ίδια ώρα (8 μ.μ., ώρα Ελλάδος) πάλι στην Κεντρική Πλατεία.Δείτε επίσης